ECOMAX Profi® to specjalnie wyselekcjonowany ekologiczny opał przeznaczony do gastronomii i kominków . Najwyższej jakości opał potwierdzony certyfikatem DIN + 9H035, Ważnym aspektem jest to, ze nasz produkt nadaje się do wszystkich rodzajów palenisk i nie jest szkodliwy dla człowieka oraz środowiska, o czym świadczy ATEST Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny Nr PZH/HT- 3263-2017 Opał Ecomax Profi® Nagrodzony Złotym Piecem na Targach Kominki –Poznań 2018 i rekomendowany przez Pizzerie Czerwony Piec .
Idealny do gastronomii! Brykiet o wysokich parametrach energetycznych potwierdzonych niemieckim certyfikatem DIN Plus idealnie sprawdzi się w pizzeriach. Jeżeli prowadzisz pizzerię i opalasz piec drewnem to ECOMAX Profi będzie dla Ciebie idealny.
Najwyższa możliwość kaloryczna przy zachowaniu 100% ekologii pozwala na utrzymanie stałej wartości energetycznej co w przypadku gastronomii i wypieków pizzy ma kluczowe znaczenie. Rozpalanie naszym brykietem jest powtarzalne i generuje niską ilość popiołu (0,4%). Bardzo wysoki płomień i zdecydowanie mniejsza powierzchnia paleniska pozwala na zwiększenie wydajności pieca.
Nasz brykiet drzewny dla gastronomii to w pełni produkt naturalny, nieszkodliwy dla człowieka o czym świadczy atest Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego- Państwowego Zakładu Higieny.
Przykładowo pizzeria (przy wypieku 300-600 pizz) zużywa średnio 3-4 kartony na dzień uzyskuje do ok. 500 stopni Celsjusza, po nocy temperatura utrzymuje się w okolicach 200 stopni Celsjusza.
Podstawowe informacje
Waga | Wymiary |
ok. 12kg | 38.5 x 28.5 x 31.5 cm |
Właściwości energetyczne
Ciepło spalania | Wartość spalania |
ok. 19 000 KJ/kg | ok. 18 500 KJ/kg |
Pozostałe informacje
Wilgotność | Zawartość popiołu | Gęstość |
ok. 8.9% | ok. 0.42% | ok. 1.2g/cm3 |