Ten pieniek dzięki specjalnym nacięciom pozwala na gotowanie w warunkach biwakowych, stanowiąc wygodną kuchenkę polową. Nazywamy go szwedzkim ogniem. Nie bez powodu. Wikingowie z pewnością wiedzieli nie jedno o ogniu. Pieniek jest jeden. Ale zawsze możesz sięgnąć po dwa.
Pali się około 1 godziny.
Szwedzki ogień to wygodna w użyciu polowa kuchenka. Dzięki specjalnym nacięciom pieniek pali się od środka jak naturalne ognisko przez około godzinę. Foliowe opakowanie umożliwia łatwy transport i przenoszenie. Szwedzki ogień to idealne rozwiązanie dla osób spędzających czas nad jeziorem, na plaży, działce, a także dla wędkarzy i miłośników off-roadu oraz bushcraftingu, chcących zagotować wodę lub podgrzać posiłek.
Rozpakuj folię i podpal knot ,który rozpali pieniek. Biwakowe naczynie postaw na palącym się pieńku.